Donderdag 25 oktober 2018 - De flyer

Ik heb plezier gehad in het ontwerpen van mijn eerste flyer. Eerste boekje en eerste flyer. Straks eerste interview misschien of eerste complimentje van iemand die ik nog niet ken. Een eerste keer voor alles. Wat spannend allemaal zeg. Ik zit vol met zenuwen voor morgen. V.I.D. (Very Important Day dus) zoals Moechke me sms’te. En inderdaad … ik hoop dat alles vlotjes gaat verlopen, dat de mails netjes worden verstuurd door Boekscout en dat er veel mensen gaan genieten van de tekstjes die ik met liefde, vanuit mijn hart, neergetokkeld heb. Veel zal ik er niet mee verdienen. Ik denk niet dat de doorsnee mens daar 15 euro voor gaat geven maar dat is niet erg. Ik zal al blij zijn als er zijn die mijn blog volgen of die mijn boekje lenen in de bibliotheek. Als ze maar gelukkig zijn, ook al is het maar voor even, terwijl ze het lezen. Idem voor die flyer…

Na het werk gisteren, om 14 uur, was ik even naar huis gegaan maar Dréke was er niet. Ik belde hem dus op: “Schat, waar ben je? Spreken we af aan de Quick op ’t Fochplein? Ik wil naar de Standaard Boekhandel om eens te kijken wat voor papier ze daar allemaal hebben.”

“Ik ben er vlakbij, Bieke. Ik stap er nu naartoe!”

Ik trok de huisdeur achter me toe en liep bijna tot het pleintje (enfin, plein - voor zover dat nog een plein is natuurlijk). Ik zag Dréke in de verte, liep naar hem toe, hup dikke kus en : “Ga je even mee schat? Daarna kunnen we hier op ’t terrasje een lekkere koffie drinken.”

“Prima, hoor, Bieke, ik volg je.”

En daar stonden we dan, in de boekhandel, voor het papier. Papier van 80 gram, 100 gram, 120 gram en 210 gram. “Ik heb geen idee welk papiersoort ik moet hebben voor die flyers, schat, ik zal maar het dikste nemen zeker want dat moet stevig zijn. Dat mag zeker niet stuk gaan! Het moet perfect zijn!”

“Ja hoor Bieke, jou kennende zal dat wel het geval zijn.”

Dat weet ik nog niet zo, dacht ik … Ik wou eerst via Vistaprint gaan, het laten doen allemaal, maar Dréke zei gisteren: “Je hebt een printer en ik heb het materiaal om papier te snijden, waarom maak je die flyers niet zelf? Dan heb jij de controle hierover, hé, controle freakske?” En gelijk had hij, voor de zoveelste keer.

Soit, ik nam een pak papier van 210 gram uit de rekken, stapte naar de kassierster, betaalde 22,95 euro en vroeg terloops of dat papier ideaal was voor flyers. Dat wist ze niet. “Het zal wel goed zijn, Bieke, maak je geen zorgen.” Tuurlijk maakte ik me zorgen : “Als dat papier nu niet goed is, dan zitten we er thuis mee. Wat dan?”

“Kom, je bent veel te zenuwachtig. Laten we daar op dat terrasje een koffietje drinken, voor jou ééntje zonder cafeïne, oké?” Dat was prima voor mij en terwijl Dréke bestelde, had ik het pak papier al open gedaan en zat ik daar met een blad in mijn handen. Ik keek opgelucht naar hem toen ik zei :”Inderdaad schat, je hebt dus alweer gelijk hé. Dit papier is perfect! Nu nog hopen dat de printer dit soort papier accepteert.” Die koffie zonder koffie (ja, zo noem ik dat, een déca) was sneller op dan dat Dréke hem besteld had en een half uurtje later zat ik achter de computer thuis, klaar om voor de eerste keer op zo’n dik papier te printen. Ik deed het pdf bestand flyer24102018 open, (daar had ik gisteren dus aan gewerkt. BS geeft standaard flyers, posters, visitekaartjes en boekenleggers vrij die je dan als auteur kan aanpassen naar wens. Hoe goed is dat!), zette de printer aan, legde het dik papier in de printer, drukte op print en hup een minuutje later lagen er vier mooie, bijna zelf ontworpen flyers te pronken op het eerste gedrukte blad van 210 gram..

De volgende stap was natuurlijk het snijden. Dat was een ander paar mouwen. Eerst geoefend met gewoon papier, daarna de eerste keer snijden van dik papier. En ja hoor, beste mensen, het is gelukt. Schots en scheef in het begin weliswaar maar oefening baart kunst, nietwaar (en ik overdrijf weer hoor hihi).

Er liggen nu twintig flyers netjes gesneden naast de printer. Op mijn eerste boekje. Wat ben ik fier op mezelf (mag ook wel eens hé). Het ontwerp vond ik gisteren al prachtig. Moechke, Dréke en mijn tantes zijn het ermee eens. Die zijn natuurlijk ook fier. Ze gaan allemaal helpen met flyers uit te delen of toestemming vragen om ze ergens te leggen. Steun en goede feedback heb ik en dat is fantastisch. Wat een team!

Ik ben benieuwd naar de volgende eerste keer van 'iets nieuws'. Wat zal ik nog allemaal meemaken?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Vrijdag 26 oktober - geschreven woensdag 31 oktober 2018

Donderdag 25 oktober 2018 - De flyer

Dinsdag 23 oktober 2018 - Het eerste exemplaar

Maandag 15 oktober 2018 - Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld

Donderdag 11 oktober 2018 - De cover