Donderdag 11 oktober 2018 - De cover

Deze namiddag kreeg ik een mail van het productieteam van Boekscout. Het was een mail met twee bijlagen: de cover en het binnenwerk. Ik was pas 30 minuten op het werk en had me voorgenomen om me enkel met het werk bezig te houden want ik wil daar in feite toch blijven: supercollega’s met een job die je zelf heel aangenaam kunt maken, als je dat wilt (en dat wil ik dus). Ik had echter niet gedacht dat ik een mail ging krijgen van de uitgeverij, nu toch nog niet, dus ik was enorm nieuwsgierig naar die cover. Even snel kijken vooraleer ik hem terug toe doe, dacht ik. Mijn hart begon te kloppen, ik haalde diep adem, klikte op het document en terwijl ik dat deed, sloot ik mijn ogen. Ik durfde ze niet open te doen maar toen ik het wel deed kon ik ze niet geloven! Wat een prachtige cover was dat zeg. Ik had wel aangegeven dat ik het fijn zou vinden om rails te zien op de cover, de titel en subtitel had ik ook gegeven alsook de kleuren van de trein hier in België maar dat ze daar zo een cover van konden maken? Dat had ik niet gedacht.

Het is werk van een meester, van een kunstenaar. Het is prachtig! Fantastisch! Super aangenaam voor het oog… Ik sloot het bestand want ik wou me echt concentreren op het werk. Vijf minuten later, ik had nog steeds geen call, deed ik het document terug open. Wow, dacht ik, dat boekje zou ik zeker willen kopen moest het niet van mij zijn. Het is perfect! Niets op aan te merken. Ik straalde uit hoe gelukkig ik was. Ik voelde heel mijn lichaam opvrolijken, zelfs met die verkoudheid waar blijkbaar geen einde aan kwam.

Ik sloot het document opnieuw, ik zou het later, als ik thuis was, zeker nog verschillende keren bekijken, dacht ik toen ik de eerste klant aan de telefoon had.

Gelukkig was het een rustige dag met weinig calls en geen vervelende klanten. Ik had een super namiddagje achter de rug, en stapte om 17u30 naar buiten met de cover in mijn gedachten. Ik zou dit meteen vertellen aan Dréke als ik thuiskwam.

“Schatteke, ik heb heel goed nieuws!”, zei ik meteen toen ik de huisdeur achter me dicht trok.

“Ah ja?” zei Dréke terwijl hij meteen het volume van de TV uitzette.

“Ja hoor, ik heb een mail ontvangen van de uitgeverij met de cover en het binnenwerk. Binnen twee weken is het zover: de verschijning van mijn eerste boekje. Zal ik even de cover laten zien? Of wachten we tot morgen?”

“Maar Bieke toch, ik wil dat nu zien.”

Ik zette de computer aan, printte de cover en gaf het aan Dréke, op A5 formaat.

“Wow,” was wat hij zei, en nog eens “wow”.

“Maar Bieke, dat is prachtig!”

“Ja he, dat vind ik ook. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

“Wacht, laat me nog eens kijken.”

“Hier, dat is voor jou schat, je mag het bijhouden.”

“Oh Bieke, ik ben zo fier op jou!”

“Dank je wel schat, maar die cover? Dat is het kunstwerk van de uitgeverij hoor. Ik had dat nooit zo kunnen doen. Dat is niks voor mij, ik kan alleen maar schrijven en dat is alles.”

“Wel ja, tuurlijk, maar ik ben fier dat je binnen twee weken een boekje gaat hebben, op jouw naam, met een foto op de achterkant van jou, die ik getrokken heb. Hoe tof is dat!”

“Het is dankzij jou dat het zover gekomen is hoor schat, zonder jou zou er nooit geen boekje geweest zijn! En ook niet zonder de uitgeverij, natuurlijk, en wie nog allemaal…”

Wat waren we weer super gelukkig allebei. Dréke heeft ondertussen de cover vlak naast de TV gezet zodat we er constant naar kunnen kijken als we willen. Veel interessanter om daar naar te kijken dan naar die stomme beeldbuis, niet?

Ik zag er deze morgen nog tegenop om aan die promotie te werken maar dat is in feite het minste wat ik kan doen. Nog e-mail adressen vinden van journalisten, tijdschriften, dagbladen en noem maar op, gewoon om de uitgeverij te bedanken voor het super werk dat ze (alweer) geleverd hebben. Dit weekend herlees ik het binnenwerk en volgende week ga ik iedere dag werken aan die promotie. Dan ben ik fier op mezelf dat ik dat ook alweer gedaan heb.

Wow, dank u wel Boekscout, Jorine, Anouk, Freya, Maxime en Erwin voor al het werk, professioneel werk en alle goede zorgen voor mijn eerste boekje.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Vrijdag 26 oktober - geschreven woensdag 31 oktober 2018

Donderdag 25 oktober 2018 - De flyer

Dinsdag 23 oktober 2018 - Het eerste exemplaar

Maandag 15 oktober 2018 - Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld

Donderdag 11 oktober 2018 - De cover